2013. január 8., kedd

Fimoman :)

Igazándiból ő nem is Fimoman, hanem Mr Pluffy. :)
Miért is? Tanulógyurmának találtam az Eberhardfaber cégtől egy  8 színből álló készletet, a Pluffy nevezetű supersoft gyurmából.  Ez olcsóbb, mint a Fimo, de sokkal lágyabb is. Azt gondoltam, hogy  a technikák elsajátítására ez meg fog felelni. Mivel ez supersoft, így összegyúrni sokkal könnyebb volt, viszont a lágysága miatt könnyen deformálódott. :( Na mindegy, azért a gyakorláshoz nem volt olyan rossz.
Első körben őket mutatnám meg:

7 megjegyzés:

 1. Kedves Bebi!
  Ha nagyon lágy a gyurma...pihentesd. Tedd papírlapra, vagy két papírlap közé nyújtás után...és csak utána formázd. A papírlap felszívja az olajat a gyurmából és könnyebben tudsz dolgozni vele. Akár több napon keresztül is lehet pihiztetni!Én simán ott hagyom a levegőn 2-3 napig is...csak arra vigyázz ne porolódjon, mert a gyurmán minden meglátszik! Jó lesz ez!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszenek. Szeretnélek biztatni a folytatásra, mert nagyon ígéretes és kreatív a kezdet:)) (Mézesmamával természetesen csak egyet tudok érteni...:))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó próbálkozások!!! a ezzel boldogulsz, a normál FIMO-val már gyerekjáték lesz! A papírlap között pihentetés nekem újdonság, de nagyon jó ötlet! Beteheted a hűtőbe is akár... A normál gyurmába kukoricakeményítőt gyúrok (nem sokat),attól is keményebb lesz. Kicsit mattítja, de jó!

  VálaszTörlés
 4. Jó ilyen tippeket kapni azoktól, akiknek már sok tapasztalata van gyurmázás terén!
  Köszi Lányok!!! :)

  VálaszTörlés
 5. Szuper kezdet, csak így tovább!!
  ..a tippeket én is köszönöm! :-)

  VálaszTörlés